Giedrius Masalskis LRT atstovaus Europos transliuotojų sąjungos Radijo komitete

LRT Radijo programų departamento vadovas Giedrius Masalskis išrinktas į Europos transliuotojų sąjungos (EBU) Radijo komiteto narius: kartu su 2021–2023 m. kadencijos nariais bus atsakingas už EBU audiopolitikos formavimą.

Nuo šiol pirmą kartą LRT bus atstovaujama tokio lygmens pozicijoje – EBU komitete. Tai jau antras LRT atstovas vienoje iš aukščiausių EBU pozicijų – pernai į EBU vykdomąją valdybą buvo išrinkta LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

„Kolegų Europos radijo organizacijoje palaikymas rinkimuose rodo pasitikėjimą Lietuvos visuomeniniu transliuotoju ir mūsų kompetencija, kuri matoma dėl pastarųjų metų viso LRT ir radijo kokybinio pokyčio ir aktyvaus bendradarbiavimo su EBU. Tikiu, kad mūsų indėlis bus naudingas EBU stiprinant Aljanso narius, tarp jų ir LRT, ruošiantis priimti technologinius iššūkius, gerinant turinį, diegiant naujoves“, – sakė LRT Radijo departamento vadovas Giedrius Masalskis.

Giedrius Masalskis į EBU Radijo komitetą 2021–2023 m. kadencijai kartu su dar devyniais nariais išrinktas balsavimu balandžio 15 d. vykusioje EBU Radijo asamblėjoje. Radijo asamblėjoje buvo išrinkti ir trys komiteto vicepirmininkai. Radijo komitetą sudaro iš viso 14 narių, komitetui pirmininkauja BBC atstovas Grahamas Ellisas.

EBU Radijo komitetas – vienas iš septynių EBU valdančiųjų komitetų, atsakingas už EBU audiopolitikos formavimą. Jo nariai nustato strateginius radijo sektoriaus prioritetus, siekdami įtraukti kuo daugiau narių į turinio kūrimą, dalijimąsi juo ir platinimą. Komitetas taip pat remia narius rengiant strategijas, atsižvelgdamas į tendencijas ir pokyčius europiniame radijo sektoriuje, vykdo kitas jam pavestas funkcijas.

G. Masalskis LRT Radijo programų departamentui vadovauja nuo 2019 m. gegužės 6 dienos. Per beveik dvejus vadovavimo departamentui metus G. Masalskis inicijavo Radijo naujienų tarnybos darbo atnaujinimą ir stiprino LRT RADIJO, kaip žinių, aktualijų eksperto, įvaizdį. Stiprino ir pačią komandą – ją papildė du radijo programų vadovai bei nauja Radijo naujienų tarnybos vadovė. Kartu su nauja komanda klausytojams pristatė atnaujintus radijų tinklelius, naujas laidas, specialius radijo inicijuotus projektus, skatino radijo turinio sklaidą bei adaptavimą kitose medijose, pristatė vizualųjį radiją bei naują skaitmeninę audioturinio klausymosi platformą – LRT audioteką.

LRT Radijo programų departamentui vadovaujant Giedriui Masalskiui, augo LRT RADIJO, LRT KLASIKOS bei LRT OPUS klausomumas portale LRT.lt, augo ir LRT RADIJO auditorijos dalis.

LRT yra svarbiausio pasaulyje transliuotojus vienijančio profesinio aljanso narė nuo 1993 m. EBU atstovauja visuomeninių transliuotojų interesams ir juos gina tarptautiniu ir vietos mastu, padeda nariams įsigyti ir kurti aukščiausios kokybės turinį, dalytis tarpusavyje geriausia patirtimi ir žiniomis, burti ekspertų bendruomenę. EBU palaiko televizijos ir radijo mainų programas „Eurovision“ ir „Euroradio“, per kurias nariai ir partneriai dalijasi naujienų, sporto ir muzikos renginių įrašais ir tiesioginėmis transliacijomis.

Dalyvaudamos EBU muzikos mainų programoje (angl. Euroradio Music Exchange), LRT radijo stotys kartu su kitais EBU nariais keičiasi įvairių žanrų koncertais ir tiesioginėmis transliacijomis. Pernai LRT radijo stotys transliavo keliskart daugiau EBU koncertų ir operų nei ankstesniais metais, o LRT pasiūlyti koncertai sulaukė didesnio EBU narių dėmesio. LRT taip pat dalyvauja EBU radijo transliuotojus jungiančiose partnerystės iniciatyvose ir solidarumo akcijose, LRT radijo žurnalistai dalyvauja įvairiose EBU radijo turinio kūrėjų grupėse.

EBU jungia 115 transliuotojų organizacijų 56 valstybėse Europoje ir už jos ribų, taip pat 34 asocijuotus narius Azijoje, Afrikoje, JAV ir Pietų Amerikoje.

Miglė Savickaitė