2020-ųjų šuolis: LRT TELEVIZIJA – jau antra

TV auditorijos tyrimą atliekančios bendrovės „Kantar“ duomenimis praėjusiais metais pagal auditorijos dalį LRT TELEVIZIJA įsitvirtino antroje vietoje tarp pagrindinių ir didžiųjų Lietuvos televizijos kanalų – pirmą kartą per visą reitingų matavimo istoriją

„LRT TELEVIZIJA trečioje vietoje buvo nuo pat TV metrų tyrimo pradžios Lietuvoje – nuo 2000 metų. Praėjus 20-iai metų galime sakyti – LRT TELEVIZIJA jau antra. Džiaugiamės, kad auditorija auga ir vertina mūsų tikslus telkti Lietuvos visuomenę, ugdyti pilietiškumą ir bendruomeniškumą. Sukurti įvairioms auditorijoms patrauklų ir kokybišką turinį – tai nėra vieno žmogaus darbas, o visos komandos.

Nors metai ir nebuvo lengvi, teko ieškoti greitų sprendimų, kaip pandemijos metu užtikrinti nenutrūkstamą informacijos srautą, organizuoti darbą taip, kad visi jaustųsi saugūs. TV metrų tyrimo rezultatai rodo, kad pavyko – visuomenė vis labiau vertina LRT kūrėjų darbą“, – sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Link antrosios vietos LRT pradėjo artėti 2019-ų m. antrame pusmetyje. Ši tendencija buvo matoma ir 2020-ų metų pradžioje. Ypatingai gausios auditorijos LRT TELEVIZIJA sulaukė kovo mėnesį – pirmojo karantino pradžioje. Taip pat spalio–lapkričio mėnesiais, kai buvo skiriamas ypatingas dėmesys naujo Seimo rinkimams. Daugiausia žiūrovų pirmojo ir antrojo rinkimų turų rezultatų laukė kartu su LRT TELEVIZIJA. Auditorijos sulaukė ir prieš rinkimus vykusios debatų laidos bei kita informacija, skirta padėti rinkėjams apsispręsti, už kuriuos kandidatus atiduoti balsą, taip pat specialios programos po rinkimų.

LRT TV naujienų tarnybos darbas praėjusiais metais buvo pastebėtas ir tarptautiniu mastu. Kiekvienais metais Europos transliuotojų sąjunga (angl. EBU) įvertina visuomeninių transliuotojų indėlį bei meistriškumą naujienų mainų sistemoje (angl. „Eurovision News Exchange“). Praėjusiais metais tarp septynių nominantų buvo ir LRT TV naujienų tarnyba, įvertinta už temų įvairovę, greitą reagavimą, informacijos planavimą, turinio kokybę bei svarų indėlį, dalinantis karštomis naujienomis iš Baltarusijos.

LRT TELEVIZIJA, vykdydama visuomeninio transliuotojo misiją, taip pat kuria plačiam žiūrovų ratui skirtas objektyvias informacines laidas, pramoginį ir edukacinį turinį bei tokias žiūrovų pamėgtas laidas kaip „Labas rytas, Lietuva“, „Panorama“, „Forumas“, „Langas į valdžią“, „Auksinis protas“, „Kas ir kodė?“, „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo!”. Taip pat praėjusiais metais pradėtos transliuoti „Eurolygos“ krepšinio varžybos.

Šiais metais LRT turi ambicingų tikslų: informuoti visuomenę objektyviausiomis naujienomis ir Lietuvos bei pasaulio, toliau kurti ir transliuoti šviečiamąsias, kultūrines ir pramogines programas, siekiant, kad turinys būtų aktualus, įdomus, prasmingas. LRT TELEVIZIJOS eteryje jau startavo įspūdingas penkių dalių mini serialas „Černobylis“. Taip pat žiūrovų laukė gausi Sausio 13-iosios trisdešimtmečiui paminėti skirta programa. Šį šeštadienį prasideda „Eurovizijos“ nacionalinė atranka „Pabandom iš naujo!”.

Miglė Savickaitė
Atstovė ryšiams su visuomene