LRT vaikų ir jaunimo turinio redaktorė Aistė Jūrė: į vaikus svarbu žiūrėti, kaip į lygiaverčius mūsų visuomenės narius

LRT vaikų ir jaunimo turinio vyriausiąja redaktore pradėjo dirbti Aistė Jūrė. Ji bus atsakinga už vaikų ir jaunimo turinio strategiją, plės jauniesiems žiūrovams pritaikytą turinį, ieškos naujų sprendimų visuose visuomeninio transliuotojo kanaluose.

„Prieš septynerius metus viena pirmųjų Lietuvoje pradėjau rašyti tinklaraštį apie vaikų ir tėvų ryšį, kuris subūrė visai nemažą sąmoningų tėvų bendruomenę. Tiek rašydama, tiek kalbėdama renginiuose ar konferencijose, akcentuoju viena – į vaikus svarbu žiūrėti, kaip į lygiaverčius mūsų visuomenės narius. Todėl nuo šiol rūpinsiuosi, jog vaikų ir paauglių balsas būtų atspindėtas visose LRT platformose – tiek radijuje, tiek televizijoje, tiek portale bei socialiniuose tinkluose.

Norisi, kad vaikai LRT priimtų, kaip savą kanalą. Svarbu, kad jie čia rastų aktualių temų, įkvėpimo, atsakymų į rūpimus klausimus. O mes, kaip visuomeninis transliuotojas, būtume patikimi pagalbininkai tėvams ir mokytojams, ugdantiems XXI amžiaus asmenybes“, – teigia LRT vaikų ir jaunimo turinio redaktorė Aistė Jūrė.

Aistė Jūrė pastaraisiais metais dirbo kūrybos vadove reklamos agentūroje „New!”, taip pat žinoma kaip socialinių tinklų profilio apie vaikų ir tėvų santykį „Ū ilgoji” autorė. Nuo šiol A. Jūrė rengs bei įgyvendins ilgalaikę LRT turinio vaikams ir jaunimui strategiją, intensyviai gilinsis į turinio, skirto jaunajai auditorijai, išplėtimą, koordinuos jo kūrimą ir bendradarbiaus su Lietuvos bei užsienio švietimo, kūrybinių industrijų bei kultūros organizacijomis.