Skelbiami visų „Šok su žvaigžde“ laidų žiūrovų balsavimo rezultatai

Šį šeštadienį vyko finalinė, 12-oji „Šok su žvaigžde“ laida, kurioje dėl nugalėtojų titulo varžėsi trys poros – atlikėja Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas, choreografas Paulius Šinkūnas ir Katerina Voropaj, mados prekės ženklo įkūrėja Simona Nainė ir Ligitas Bernatavičius. Nugalėtojais tapo Paula ir Gedvinas, kuriems finalo žiūrovai skyrė daugiausia balsų.

„Kas taps nugalėtojais finale, lėmė tik pačių žiūrovų balsavimas. Profesionalų, šokio meistrų komisija taip pat komentavo ir vertino porų šokius, tačiau jų skiriami balai įtakos rezultatams finale neturėjo. Žiūrovai savo balsą galėjo atiduoti skambindami arba rašydami trumpąsias žinutes – tai jie aktyviai darė viso vakaro metu. Baigiamosios laidos metu iš viso sulaukėme 14 tūkst. žiūrovų balsų“, – sako LRT vyriausiasis prodiu-seris Audrius Giržadas.

Sprendimas žiūrovų balsus paskelbti tik po finalo, pasak A. Giržado, priimtas siekiant neskatinti telefoninio balsavimo varžybų. „Projektas „Šok su žvaigžde“ buvo kuriamas pagal originalų, didelio populiarumo sulau-kusį britų transliuotojo BBC projekto formatą. Projekto, kuris pačioje Jungtinėje Karalystėje jau yra rodo-mas 17-ąjį sezoną, žiūrovų balsavimo rezultatai neskelbiami. Lietuvai, kuri tapo pirmąja Baltijos šalimi, įsigi-jusi teises į šio projekto formatą, buvo padaryta išimtis žiūrovų balsavimo rezultatus paskelbti po finalinės laidos“, – komentuoja LRT vyriausiasis prodiuseris.

Žiūrovų balsavimą viso projekto metu stebėjo audito kompanija „Grant Thornton Lietuva“.

Projekte „Šok su žvaigžde“ iš viso varžėsi 12 porų, sudarytų iš profesionalių šokėjų ir žmonių, žengiančių pirmuosius žingsnius ant parketo. Jų pasirodymus vertino šokio profesionalai: Lietuvos sportinių šokių fede-racijos viceprezidentas, nusipelnęs Lietuvos sporto treneris Virginijus Visockas; 20 medalių iš pasaulio ir Europos pirmenybių Lietuvai parvežusi profesionali sportinių šokių šokėja Lina Chatkevičiūtė; triskart Euro-pos profesionalų Lotynų Amerikos šokių vicečempionas, judėjimo pagrindų mokytojas Justas Kučinskas; daugkartinė Lietuvos čempionė bei tarptautinių varžybų prizininkė ir nugalėtoja Eglė Visockaitė, taip pat žinomas šokėjas, šokių mokytojas Deividas Meškauskas.

Laidą „Šok su žvaigžde“ tiesioginiame LRT TELEVIZIJOS eteryje vedė Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rum-šas jaunesnysis.

1–11 laidose buvo skaičiuojami ir žiūrovų, ir komisijos balsai. 12-oje laidoje komisijos balsavimas buvo pa-tariamojo pobūdžio, nugalėtojus lėmė žiūrovų balsai.

Žiūrovų balsavimo lentelė

sok su zvaigdze.PNG