Lietuviai Suvalkuose LRT LITUANICĄ matys ir per antžeminę TV

Pasaulio lietuviams skirta televizijos programa LRT LITUANICA kaimyninėje Lenkijoje, Suvalkų krašte, rugpjūčio mėnesį pradedama transliuoti ir per antžeminę televiziją.

Televizijos programą LRT LITUANICA, kurios tinklelį sudaro geriausios per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT PLIUS rodomos lietuviškos laidos, galima taip pat iš bet kurios pasaulio vietos žiūrėti internete – LRT LITUANICA visą parą yra transliuojama LRT.lt portale,  taip pat LRT paskyroje „YouTube“ platformoje.

„Po visą pasaulį išsibarstę išeiviai yra labai svarbi Lietuvos dalis. Mums svarbu su jais palaikyti ryšį, todėl ne tik kuriame jiems aktualų turinį, bet taip pat rūpinamės, kad jis būtų kaip įmanoma labiau pasiekiamas. Suvalkuose gyvena gausi lietuvių bendruomenė, tad džiaugiamės, kad jos atstovai turės dar vieną kanalą matyti LRT kuriamą turinį“, – sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Be to, užsienio lietuviai svarbiausias Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės naujienas gali susižinoti ir specialiai jiems skirtoje informacinėje interneto platformoje, kurią naujienų portalas LRT.lt pristatė šių metų pavasarį. Projekto naujienas taip pat galima sekti ir LRT LITUANICA „Facebook“ paskyroje.

Siekiant didinti visuomeninio transliuotojo LRT turinio prieinamumą, pernai taip pat buvo sukurta didelio susidomėjimo sulaukusi LRT.lt portalo naujienų rubrika anglų kalba LRT English. Naujienos LRT.lt portale yra taip pat pateikiamos ir rusų kalba – LRT Novosti.