LRT – moderniausia žiniasklaidos grupė Lietuvoje

Remiantis lapkričio–gruodžio mėnesiais atliktos apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojai LRT vertina kaip moderniausią šalyje veikiančią žiniasklaidos grupę. Kad LRT yra moderni, mano 41 proc. šalies gyventojų – 8 procentiniais punktais daugiau, nei buvo taip manančiųjų prieš pusmetį. Pagal šį rodiklį LRT pirmą kartą pirmauja tarp visų šalyje veikiančių žiniasklaidos grupių.

Kas pusmetį rengiamų reprezentatyvių apklausų metu gyventojai yra prašomi įvertinti septynias Lietuvoje veikiančias žiniasklaidos grupes taip pat ir pagal šias savybes: patikimumą, objektyvumą, operatyvumą, žiūrovų ugdymą ir kultūros puoselėjimą. Trečius metus iš eilės šiose kategorijose stipriausia išlieka LRT žiniasklaidos grupė.

„LRT keliami ambicingi tikslai – telkti šalies žmones ir ugdyti pilietiškumą, puoselėti kultūrą ir jos įvairovę, informuoti apie Lietuvą ir pasaulį, o taip pat – būti moderniausių komunikacijos technologijų lydere. LRT įdėmiai stebi pasaulines žiniasklaidos rinkos tendencijas ir keičiasi pati modernizuodama veiklą ir ieškodama naujų formų informuoti visuomenę ir išlaikyti grįžtamąjį ryšį su ja. Džiaugiamės, kad Lietuvos žmonės tai pastebi ir vertina“, — sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pastaraisiais metais LRT ypač daug pastangų skyrė modernizuodama vidaus procesus, atnaujindama programas ir užtikrindama aktualų, kokybišką turinį. Atnaujinta LRT televizijos naujienų tarnyba, korespondentų punktai regionuose, naujienų portalas, taip pat atnaujintas ir sustiprintas LRT Plius kanalas, suformuotas stiprus LRT tyrimų skyrius, suaktyvintas visų LRT žiniasklaidos platformų bendradarbiavimas. Vienas naujausių projektų – šį rudenį atnaujinta LRT naujienų portalo mobilioji programėlė, kurią tobulinti galės ir patys jos naudotojai.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą apie žiniasklaidos grupes šių metų lapkričio–gruodžio mėnesiais atliko rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Iš viso apklausta 1 tūkst. Lietuvos gyventojų, vyresnių nei 18 metų. Naujausios apklausos duomenimis: 73 proc. gyventojų mano, kad LRT puoselėja kultūrą (1 proc. punktu daugiau nei 2019 m. gegužės mėn.) 61 proc. gyventojų mano, kad LRT ugdo žiūrovą (1 proc. punktu mažiau nei 2019 m. gegužės mėn.) 52 proc. gyventojų mano, kad LRT yra patikima (7 proc. punktais daugiau nei 2019 m. gegužės mėn.) 52 proc. gyventojų mano, kad LRT yra operatyvi (6 proc. punktais daugiau nei 2019 m. gegužės mėn.) 46 proc. gyventojų mano, kad LRT yra objektyvi (2 proc. punktais daugiau nei 2019 m. gegužės mėn.) 41 proc. gyventojų mano, kad LRT yra moderni (8 proc. punktu daugiau nei 2019 m. gegužės mėn.)

Visuomeninis transliuotojas LRT iš viso valdo 7 medijas ir veikia trijose žiniasklaidos platformose. LRT yra vienintelė visuomenės informavimo priemonė Lietuvoje, kuri naujienas transliuoja visą parą.

LRT_fb_1.jpg