Europos transliuotojų sąjunga tarp geriausiųjų atrinko lietuvišką TV projektą

LRT praėjusį sezoną rodytas realybės dokumentikos TV projektas „Ypatingas būrys“ sulaukė tarptautinio įvertinimo – pateko tarp geriausių Europos transliuotojų sąjungos (EBU) projektų.

„Tai buvo visomis prasmėmis ypatingas projektas. Norėjome parodyti, kokios beribės yra žmogaus galimybės, o taip pat – griauti mūsų galvose egzistuojančius stereotipus ir taip prisidėti prie žmonių su negalia integracijos. Džiaugiamės, kad projektą įvertino ne tik žiūrovai, bet ir tarptautinė bendruomenė. Lietuvoje kuriamas TV turinys ir idėjos jau ne pirmą kartą sulaukia dėmesio tarptautiniu lygiu“, – pastebi LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.

Iš 73 pateiktų naujų TV projektų EBU atrinko 17 geriausiųjų, kurie bus pristatyti kasmetiniame EBU renginyje – Kūrybiškumo forume, kuris šiemet vyks rudenį internete. Renginio metu EBU narės dalijasi naujausiais TV projektais ir kūrybinėmis idėjomis, mokosi ir semiasi įkvėpimo vienos iš kitų. Lietuva – vienintelė iš Baltijos valstybių, kurios projektas bus pristatytas EBU nariams. EBU šiuo metu vienija 70 narių 56 pasaulio šalyse.

„Ypatingas būrys“ – pasaulyje dar nematytas realybės dokumentikos projektas, suvienijęs 14 Lietuvos paralimpinių atletų ir tarnyboje sužeistų karių, kurie daugiau nei dvi savaites gyveno kariuomenės ritmu. Projektas buvo kuriamas bendradarbiaujant su prodiuserine kompanija „Media-3“, Lietuvos kariuomene, Lietuvos paralimpiniu komitetu, Sužeistų karių asociacija, kitomis organizacijomis.

Projektas sulaukė įvertinimo ir Lietuvoje – „Ypatingas būrys“ laida šiemet Lietuvos radijo ir televizijos komisijos surengtame konkurse „Pragiedruliai“ buvo pripažinta pilietiškiausia televizijos laida.

„Ypatingas būrys“ per LRT TELEVIZIJĄ buvo transliuojamas 2019 m. rudenį ir žiemą. Laidų įrašus galima pasižiūrėti LRT mediatekoje.