Atsinaujinusi laida „Beatos virtuvė“ ieško geriausių Lietuvoje giminės receptų

„Skaniausi patiekalai slepiasi ne restoranuose, bet šeimų ir giminių virtuvėse. Žemaitiški vėdarai ir aukštaitiški makliokai, skaniausi glazūruoti šonkauliukai ar kiekvieno giminės susiėjimo pažiba „Skruzdėlynas“ – tai tik dalelė firminių patiekalų, kuriais dalinsis giminės atsinaujinusioje mano laidoje „Beatos virtuvė“ – apie artėjančio rudens sezono naujienas pasakoja laidos vedėja, profesionali kulinarė ir knygų autorė Beata Nicholson. „Esu tikra, kiekviena giminė turi bent vieną patiekalą, kuriuo garsėja ir didžiuojasi – jų ir ieškome, o naujoji rubrika taip ir vadinasi – „Giminės receptas“.“

„Skaniausi patiekalai slepiasi ne restoranuose, bet šeimų ir giminių virtuvėse. Žemaitiški vėdarai ir aukštaitiški makliokai, skaniausi glazūruoti šonkauliukai ar kiekvieno giminės susiėjimo pažiba „Skruzdėlynas“ – tai tik dalelė firminių patiekalų, kuriais dalinsis giminės atsinaujinusioje mano laidoje „Beatos virtuvė“ – apie artėjančio rudens sezono naujienas pasakoja laidos vedėja, profesionali kulinarė ir knygų autorė Beata Nicholson. „Esu tikra, kiekviena giminė turi bent vieną patiekalą, kuriuo garsėja ir didžiuojasi – jų ir ieškome, o naujoji rubrika taip ir vadinasi – „Giminės receptas“.“

Mėgstamiausius savo šeimos ar giminės patiekalus, perduodamus iš kartos į kartą, Beata kviečia siūlyti jos el. paštu beata@beatosvirtuve.lt.

Rubrika „Giminės receptas“ yra svarbiausias šio sezono akcentas laidoje „Beatos virtuvė“. Dar viena naujiena – „Pageidavimų koncertas“, kuriame Beata gamins žiūrovų pageidaujamus patiekalus ir spręs kulinarinius rebusus, pavyzdžiui, kaip pomidorų ir cukinijų perteklių vos per keliolika minučių paversti skaniausia garuojančia sriuba arba kaip išsikepti vegetarišką lazaniją, kuri skoniu nenusileistų tradicinei. „Tai pirmas kartas, kai tik nuo žiūrovų laiškų priklausys, ką gaminsiu laidoje, todėl man ir pačiai įdomu skaityti pageidavimus ir ieškoti geriausio recepto“, – naujosios rubrikos populiarumu džiaugiasi jau daugiau nei kelių šimtų pageidavimų sulaukusi B. Nicholson.

Metus pailsėjusi į laidą grįžta ir žiūrovų pamėgta rubrika „Lengvai ir sveikai“. Čia Beata siūlys, ką gali pasigaminti savo virtuvėse kalorijas skaičiuojantys žiūrovai ar visi tie, kurie nori valgyti lengvesnį, sveikesnį ir įvairesnį maistą.

LRT žiūrovai ir toliau galės mėgautis nuoširdžiais pokalbiais su įdomiausiais Lietuvos žmonėmis. Beje, šį sezoną Beatos pašnekovai nebūtinai bus tie, kuriuos esate įpratę matyti TV laidose. Laidos vedėja kalbins ir uogų augintojus, ir sūrininkus, ir muziejų ekspertus, ir interjero dizainerius, ir dviračių entuziastus – žmones, kurie pildo savo svajones, geba atrasti ir dalintis savo žiniomis.

Atsinaujinusią laidą „Beatos virtuvė“ žiūrovai matys jau nuo šiandienos, rugpjūčio 30 d., įprastu laiku – penktadieniais, 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.lt.

Pirmoji laida kvies keliauti po Baltijos šalis – pasak kelionių organizatoriaus Rimvydo Širvinsko-Makaliaus, kaimyninės šalys yra kupinos atradimų, kurie nurungia jau pabodusias keliones po Europos sostines.

„Giminės recepte“ bus kepamas tikras „Skruzdėlynas“. Šio legendinio saldėsio receptu pasidalins Beatos teta ir krikšto mama – Narciza Čičkauskaitė. Beata gamins itin gardžią keptų pomidorų sriubą ir parodys, kaip namuose patiems pasigaminti skaniojo rytietiško jogurtinio sūrio „Labneh“.